PDA

查看完整版本 : 死垃圾小X子,出黎啦

omg
14.03.2014, 17:36
星神萬歲:D:D:D:D:D:D
打倒小X子:cool::cool:

qang
14.03.2014, 20:38
星神比你影衰哂
都唔知你係咪小x子扮嘅
走黎論壇整臭星神個朵

iCloud
14.03.2014, 20:47
星神比你影衰哂
都唔知你係咪小x子扮嘅
走黎論壇整臭星神個朵

終於有人發現這個問題了;)

omg
14.03.2014, 21:29
只能說我抵小x子有今日

omg
14.03.2014, 21:31
小x子車了我村:@
血海深仇

iCloud
14.03.2014, 23:07
小x子車了我村:@
血海深仇

我說過,星神系大多都是新手,許多還真的是第一次玩,戰力成疑。
因此我們不會派人在官壇嘴炮。

在此借機聲明,星神系不會派任何人在官壇嘴炮,如在官壇見到有人站在星神角度嘴炮(例如ww__2),都只是他個人的立場,
而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。

literally2013
15.03.2014, 07:56
我說過,星神系大多都是新手,許多還真的是第一次玩,戰力成疑。
因此我們不會派人在官壇嘴炮。

在此借機聲明,星神系不會派任何人在官壇嘴炮,如在官壇見到有人站在星神角度嘴炮(例如ww__2),都只是他個人的立場,
而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。

講一句唔係星神做就唔係星神做, 咁梁振英話唔俾HKTV無政治商業考量恐怕都係事實.
你唔加'而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。' 其實反而無咩野. 一睇上文下理加左就肯定你既'他們'係暗指小X子, 姐係你亦都認為'嫁禍星神'一事係小X子做, 搶左道德高地, 自己做埋受害者, 令我覺得作為一盟代表既你竟然咁心急而歪曲一件未確實既事, 會唔會有其他原因...? 加上論點同論據根本不相干, (新手,第一次玩,無戰力同 會唔會嘴炮完全無關係, 0說服力, 又, 由頭到尾都係你提供資料, 又論點開始已經0說服力)
其實根本就咩都唔做最好...網絡世界無法求真, 件事無人理咪好...無啦啦又回...

(實際上, 小X子因為先前係論壇同game入面既行為, 確係積怨甚多, 俾人開post炮下並唔出奇, 無人出聲, 無人覺得奇)

利申: 小X子一員, 但一直不滿小X子, 位處西北無計咁解

iCloud
15.03.2014, 10:09
講一句唔係星神做就唔係星神做, 咁梁振英話唔俾HKTV無政治商業考量恐怕都係事實.
你唔加'而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。' 其實反而無咩野. 一睇上文下理加左就肯定你既'他們'係暗指小X子, 姐係你亦都認為'嫁禍星神'一事係小X子做, 搶左道德高地, 自己做埋受害者, 令我覺得作為一盟代表既你竟然咁心急而歪曲一件未確實既事, 會唔會有其他原因...? 加上論點同論據根本不相干, (新手,第一次玩,無戰力同 會唔會嘴炮完全無關係, 0說服力, 又, 由頭到尾都係你提供資料, 又論點開始已經0說服力)
其實根本就咩都唔做最好...網絡世界無法求真, 件事無人理咪好...無啦啦又回...

(實際上, 小X子因為先前係論壇同game入面既行為, 確係積怨甚多, 俾人開post炮下並唔出奇, 無人出聲, 無人覺得奇)

利申: 小X子一員, 但一直不滿小X子, 位處西北無計咁解
如果你要用梁振英跟我相比,我沒話可說。我作為星神幹事,至今仍然努力教育新手,要不是有盟友報告問我「是不是要人手在官壇當打手」,我才知道有人站在星神角度在官壇嘴炮。於我而言,我無辦法確保所有的星神人皆沒有在官壇發言,更沒辦法控制他們不在官壇發言,我只能夠保證他們的立場並不代表星神,因此已經在上文說了「都只是他個人的立場」。至於是否是小圈子或者是其他象限的公會做,我無從查證,也不打算查證。你說我「歪曲一件未確實既事」,其實真正做此事的人是你,並不是我,我在文中更連「小圈子」三字也沒提及,而你卻堅持我所說的「人」是小圈子。

15.03.2014, 10:48
如果你要用梁振英跟我相比,我沒話可說。我作為星神幹事,至今仍然努力教育新手,要不是有盟友報告問我「是不是要人手在官壇當打手」,我才知道有人站在星神角度在官壇嘴炮。於我而言,我無辦法確保所有的星神人皆沒有在官壇發言,更沒辦法控制他們不在官壇發言,我只能夠保證他們的立場並不代表星神,因此已經在上文說了「都只是他個人的立場」。至於是否是小圈子或者是其他象限的公會做,我無從查證,也不打算查證。你說我「歪曲一件未確實既事」,其實真正做此事的人是你,並不是我,我在文中更連「小圈子」三字也沒提及,而你卻堅持我所說的「人」是小圈子。
算吧, '我說了就是' 這句話在網絡世界是不可證的, 隨你說, 當我信了, 反正你不在乎.
'而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。' 閣下覺得, 此話當真沒有問題? 首先, 文中一直在指責者為小x子, 閣下用的是代名詞, 難道有人會將這代名詞理解作其他意思? 就算你想說指的是上句'有人', 恐怕也說不過去吧. 至少中文句意上說不過去. 其次, 你用了的成語是'路人皆知', '司馬昭之心, 路人皆知也.' 說的是人做事背後的目的帶有野心, 莫非你又想說一個不知名的會員在論壇上的發言是'有野心'? 又或是在暗指其他人/盟? 關於釋意方面, 你大可查查說文解字, 各大辭典, 我不敢說全部, 但大部份都是這樣解. 此非我所歪曲, 而是閣下用詞不慎啊!
倘若你是作玩文字遊戲, 明擺著讓人誤會, 又不承認, 我無話可說, 反正我不反對這等事.
以上若非你所表達, 你還是改了那句為好, 因為那裡根本不應該用代名詞'他們', 除非你真的是在說小X子.
另外, 望閣下可以考慮減少一下你那'新手'宣傳, 每帖皆一提, 實在...嘿

太平道人
15.03.2014, 12:56
算吧, '我說了就是' 這句話在網絡世界是不可證的, 隨你說, 當我信了, 反正你不在乎.
'而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。' 閣下覺得, 此話當真沒有問題? 首先, 文中一直在指責者為小x子, 閣下用的是代名詞, 難道有人會將這代名詞理解作其他意思? 就算你想說指的是上句'有人', 恐怕也說不過去吧. 至少中文句意上說不過去. 其次, 你用了的成語是'路人皆知', '司馬昭之心, 路人皆知也.' 說的是人做事背後的目的帶有野心, 莫非你又想說一個不知名的會員在論壇上的發言是'有野心'? 又或是在暗指其他人/盟? 關於釋意方面, 你大可查查說文解字, 各大辭典, 我不敢說全部, 但大部份都是這樣解. 此非我所歪曲, 而是閣下用詞不慎啊!
倘若你是作玩文字遊戲, 明擺著讓人誤會, 又不承認, 我無話可說, 反正我不反對這等事.
以上若非你所表達, 你還是改了那句為好, 因為那裡根本不應該用代名詞'他們', 除非你真的是在說小x子.
另外, 望閣下可以考慮減少一下你那'新手'宣傳, 每帖皆一提, 實在...嘿

有問題的人係你,先入為主,被害者心態
我都睇得明,佢(代表星神發言的人)既意思係指,有班人冒充星神亂發言
而呢班人用意,大家都知
係你把那班所謂既路人,代入小x子
之後就一大堆膠論
(他們)意思係指,個班人冒認星神發言的人,唔係小X子
原來你睇唔出,已經唔只一個

你係自己出醜咋

送多你一句,你追吓樓主之前出個D POST先啦

題外話:
下面係個人見解
香港電視個件事
盲既都知
唔比香港電視玩係有政治考量
因為黃生佢係亞視做個D咩,全天下都知
佢根本比某D人認定係(亂港派)
咁仲點比佢玩
大家都知啦!
香港有班人好容易利用,小小事就講到好大件事,叫人上街玩野
唔講都講埋
個班民主派,有意把高度自治,解作獨立自治
外國都無可能選個亂自己國家既人做總統
佢地就日日想搞到天下大亂
比多個黃生,日日係免費電視到叫人上街
到時香港有機會仲亂過出面D所謂民主國家
香港真係走個班所謂民主派既民主
言論自由,民主係有啦
不過就文化倒退

iCloud
15.03.2014, 13:09
以上若非你所表達, 你還是改了那句為好, 因為那裡根本不應該用代名詞'他們', 除非你真的是在說小X子.
我也深深拜倒在閣下的想像力之中。

代名詞,是我用的,這誰人可見,無從爭辨。不過,代名詞背後的含意,我並沒有詳細交代,也不用詳細交代。「有人以星神角度嘴炮,都只是他個人的立場,而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。」。「有人」可以是任何人,任何人通過站在星神立場嘴炮都能獲利的,都可以是這「有人」。WWok2亦曾指沒仗打沒報紙做,或許有許多人都跟他一樣,在等仗打做報紙。

倒不如麻煩你說一說,既然你認為我的「有人」是等於「小圈子公會」,那麼為何小圈子公會要在官壇以星神立場嘴炮自己公會?請詳細解釋一下。

在這個官壇上,帶有野心的人許多,有些甚至並不是任何派別,只想見兩派相爭,從中吃花生,誰知道?難道你知道?

WWok2
15.03.2014, 13:21

代名詞,是我用的,這誰人可見,無從爭辨。不過,代名詞背後的含意,我並沒有詳細交代,也不用詳細交代。「有人以星神角度嘴炮,都只是他個人的立場,而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。」。「有人」可以是任何人,任何人通過站在星神立場嘴炮都能獲利的,都可以是這「有人」。WWok2亦曾指沒仗打沒報紙做,或許有許多人都跟他一樣,在等仗打做報紙。

倒不如麻煩你說一說,既然你認為我的「有人」是等於「小圈子公會」,那麼為何小圈子公會要在官壇以星神立場嘴炮自己公會?請詳細解釋一下。

在這個官壇上,帶有野心的人許多,有些甚至並不是任何派別,只想見兩派相爭,從中吃花生,誰知道?難道你知道?
我不代表咩野立場, 我只係覺得小圈子係官壇吹到咁大, 又話自己1:9兵力, 又話係班底, 又話a又話b, 我一直以為你開左名會有好多仇家追殺你, 包括而家既小圈子公會(有人同我講上唔知幾多次s4佢係你下屬, 好憎你), 點知到, 黎到呢到, 等下一日又一日, 最後係乜銀野都無。

你入戲院睇套打鬥片, 希望有d動作鏡頭睇下, 點知變左文藝片, 做左半集都係吹阿吹, 我問你著唔著??

iCloud
15.03.2014, 13:24
我不代表咩野立場, 我只係覺得小圈子係官壇吹到咁大, 又話自己1:9兵力, 又話係班底, 又話a又話b, 我一直以為你開左名會有好多仇家追殺你, 包括而家既小圈子公會(有人同我講上唔知幾多次s4佢係你下屬, 好憎你), 點知到, 黎到呢到, 等下一日又一日, 最後係乜銀野都無。

你入戲院睇套打鬥片, 希望有d動作鏡頭睇下, 點知變左文藝片, 做左半集都係吹阿吹, 我問你著唔著??
我想你誤會了,因為我們的片頭曲是「一理通百理明...明白了.....」:D

15.03.2014, 14:53
有問題的人係你,先入為主,被害者心態
我都睇得明,佢(代表星神發言的人)既意思係指,有班人冒充星神亂發言
而呢班人用意,大家都知
係你把那班所謂既路人,代入小x子
之後就一大堆膠論
(他們)意思係指,個班人冒認星神發言的人,唔係小X子
原來你睇唔出,已經唔只一個

你係自己出醜咋

送多你一句,你追吓樓主之前出個D POST先啦

題外話:
下面係個人見解
香港電視個件事
盲既都知
唔比香港電視玩係有政治考量
因為黃生佢係亞視做個D咩,全天下都知
佢根本比某D人認定係(亂港派)
咁仲點比佢玩
大家都知啦!
香港有班人好容易利用,小小事就講到好大件事,叫人上街玩野
唔講都講埋
個班民主派,有意把高度自治,解作獨立自治
外國都無可能選個亂自己國家既人做總統
佢地就日日想搞到天下大亂
比多個黃生,日日係免費電視到叫人上街
到時香港有機會仲亂過出面D所謂民主國家
香港真係走個班所謂民主派既民主
言論自由,民主係有啦
不過就文化倒退
道人, 你的教學新手文和travian 方面的觀點, 我是由衷地深感佩服的, 但還是要指出一下你的指控的一些問題.
只此一點: 你將文中所有指控換個相反, 其實就可以變成對星神的指控, 因為論據實在是萬能key...
我的看法, 源自此post#2,#3, 和#6. #2, 某人(路人) 指出#1是對星神的抹黑, 懷疑#1是小X子的人.
#3 icloud 表示贊同. (請在此點上爭議. 終於發現這個問題在語意上等同我也認同你的觀點, 不過是間接認同而已)
#6 icloud 在認同了#2對小X子的指控的基礎上, 說了句明哲保身的話. 暗地裡(實際上是很明顯了)認同, 然後又說立場並不等於星神, 這就是文字遊戲.
或許你會認為我太執著於這些用詞, 又或者你會認為#2,#3和#6 無必然關係. 但我要說的是, 對於一個一直以來考究文字用法(#8可見, 對於有力指證避而不談, 然後就他言論的灰色地帶無限發揮)的人, 他不是這樣認為, 他會這樣說? 又可能說, 在#2 他根本不用解釋, 這是心知肚明. 然則, 句句都是心知肚明的話, 我是沒戲唱了. 反正在'心知肚明'和'不用說也明白'的基礎上, 任何邏輯推論都是枉然, 然後一切又變成 他說是就是.
然後, 以上指控, 他又可以用一句: 我真的佩服你的想像力 輕輕推卻掉. 嘿.
話說, 被害者心態在我身上不存在, 因為我現在不再是小X子, 只是看不過一個一直以來玩弄文字的人而已.
在網絡世界, 出醜是不存在的. 你不知我是誰, 我不知你是誰, 網上的'面子'還是大家怎說就怎定了. 但終究, 到不了我的身上.

對王維基, HKTV一事, 還有激進民主派的看法, 我真的很讚同!
但還是, 想看HKTV XDD

15.03.2014, 14:53

代名詞,是我用的,這誰人可見,無從爭辨。不過,代名詞背後的含意,我並沒有詳細交代,也不用詳細交代。「有人以星神角度嘴炮,都只是他個人的立場,而他們的真正用意,相信不用我說,路人皆知。」。「有人」可以是任何人,任何人通過站在星神立場嘴炮都能獲利的,都可以是這「有人」。wwok2亦曾指沒仗打沒報紙做,或許有許多人都跟他一樣,在等仗打做報紙。

想像力? 真是個方便的詞啊~.~ 一字否定所有邏輯, 然後又可以自說自話.
解釋一下? 我沒有詳細解釋, 也不用詳細解釋, 誰人都明白我在說什麼. 我大可以學你那樣說, 但還是說一下吧.
也不用詳細, 就一句可以了: 是你認同了#2言論在先, 認為小x子在抹黑星神啊, 為什麼還要問我? 你不是自己矛盾了嗎?

iCloud
15.03.2014, 15:13
想像力? 真是個方便的詞啊~.~ 一字否定所有邏輯, 然後又可以自說自話.
解釋一下? 我沒有詳細解釋, 也不用詳細解釋, 誰人都明白我在說什麼. 我大可以學你那樣說, 但還是說一下吧.
也不用詳細, 就一句可以了: 是你認同了#2言論在先, 認為小x子在抹黑星神啊, 為什麼還要問我? 你不是自己矛盾了嗎?

你理解清楚你在說甚麼嗎?
我一直指的「有人」是指任何偽冒星神公會嘴炮而會獲利的人,而你就一直堅持指「有人」是指「小圈子」公會。你堅持所有人看到我「路人皆知」四字之後就一定會想到是小圈子。你這麼堅持,背後一定有充足的理據,於事我才想你解釋一下。當我向你要求解釋為何你認為「有人」=「小圈子」,而你則說是我說的,要我解釋。

我估計你也不理解你的logic,以圖表示。

1: iCloud認為「有人」是指任何偽冒星神公會嘴炮而會獲利的人。
2: literally2013 認為iCloud的「有人」是指小圈子。(否認1)
3: iCloud要求literally2013解釋為何literally2013 認為iCloud的「有人」是指小圈子。(為何2)
------------------------------------------------------------------------------------------
R: literally2013 的解釋是因為iCloud的「有人」是指小圈子 或所有人見到iCloud的「有人」都知道是指小圈子。
             (以上返回2)            (訴諸公眾)

你根本沒有解釋過,或者你是把解釋訴諸公眾,因為你覺得所有人都是這樣認為,所以「有人」是指小圈子,但到最後你都是迴避了正面回答為何你認為/你認為所有人都認為「有人」是指小圈子。

給你一個例子,好讓你明白。

1. A認為神是存在的。
2. B認為神不是存在的。
3. A要求B解釋為何B認為神不是存在的。
----------------------------------------------------------
R: B的解釋是:因為神不是存在的 或 所有人也認為神不是存在的。

15.03.2014, 15:24
你理解清楚你在說甚麼嗎?
我一直指的「有人」是指任何偽冒星神公會嘴炮而會獲利的人,而你就一直堅持指「有人」是指「小圈子」公會。你堅持所有人看到我「路人皆知」四字之後就一定會想到是小圈子。你這麼堅持,背後一定有充足的理據,於事我才想你解釋一下。當我向你要求解釋為何你認為「有人」=「小圈子」,而你則說是我說的,要我解釋。

1: iCloud認為「有人」是指任何偽冒星神公會嘴炮而會獲利的人。
2: literally2013 認為iCloud的「有人」是指小圈子。
3: iCloud要求literally2013解釋為何literally2013 認為iCloud的「有人」是指小圈子。
------------------------------------------------------------------------------------------
R: literally2013 的解釋是因為iCloud的「有人」是指小圈子 或所有人見到iCloud的「有人」都知道是指小圈子。
             (以上返回2)            (訴諸公眾)

你根本沒有解釋過,或者你是把解釋訴諸公眾,因為你覺得所有人都是這樣認為,所以「有人」是指小圈子,但到最後你都是迴避了正面回答為何你認為/你認為所有人都認為有人」是指小圈子。
這次我連你的回覆也不詳細看就可以回覆了, 請不要再轉移重點, 你的說話本身存在著矛盾. 又, 我從沒要過你解釋, 又來胡亂歪曲別人的說話令其對自己有利了, 唉.

1: icloud 在#3認同#2 '小X子扮樓主而係論壇上發表對小X子的挑釁性批評, 以抹黑星神'
2: icloud 在#6 指出樓主用意是路人皆知, 不用明言, 而嘴炮行行為絕非星神所為
3: literally2013 指出兩者矛盾, 被icloud 以轉移論點的手法避過問題.

你不理會我的解釋, 就當我是沒解釋過, 真有趣. 再說, 你的一切論點可是一句說話都沒引過(或是引好), 一切還是你說了就算是, 你是想怎麼了...?

看完你的例子...你不發覺你說是自己嗎...? 我回應了你, 你當作看不到就以為我沒有...還真是方便啊. 還有, 別一直編輯了...都整整10分鐘, 整理好你的邏輯再出post吧, 不然我也要跟著你編輯.

iCloud
15.03.2014, 15:35
這次我連你的回覆也不詳細看就可以回覆了, 請不要再轉移重點, 你的說話本身存在著矛盾. 又, 我從沒要過你解釋, 又來胡亂歪曲別人的說話令其對自己有利了, 唉.

1: icloud 在#3認同#2 '小X子扮樓主而係論壇上發表對小X子的挑釁性批評, 以抹黑星神'
2: icloud 在#6 指出樓主用意是路人皆知, 不用明言, 而嘴炮行行為絕非星神所為
3: literally2013 指出兩者矛盾, 被icloud 以轉移論點的手法避過問題.

你不理會我的解釋, 就當我是沒解釋過, 真有趣. 再說, 你的一切論點可是一句說話都沒引過(或是引好), 一切還是你說了就算是, 你是想怎麼了...?

看完你的例子...你不發覺你說是自己嗎...? 我回應了你, 你當作看不到就以為我沒有...還真是方便啊. 還有, 別一直編輯了...都整整10分鐘, 整理好你的邏輯再出post吧, 不然我也要跟著你編輯.

先攻擊你的1。

星神比你影衰哂
都唔知你係咪小x子扮嘅
走黎論壇整臭星神個朵

qang都沒有確認是小x子的人扮星神人說話,還在存疑態度,他只認為有人來論壇「整臭星神個朵」,我表示「終於有人發現這個問題」,最多能說認同qang的主張(有人來論壇「整臭星神個朵」),而你連qang的說話都誤會了,還有甚麼好說?

再攻擊你的2。
我所指的路人皆知,是指「有人」可以是任何偽冒星神在官壇嘴炮而獲利的人,惟一肯定的就是嘴炮行為並非星神所為。而你卻硬指「有人」是指小圈子。

你兩點論據都站不住,你的結論也不攻自破了。

15.03.2014, 15:40
先攻擊你的1。

qang都沒有確認是小x子的人扮星神人說話,還在存疑態度,他只認為有人來論壇「整臭星神個朵」,我表示「終於有人發現這個問題」,最多我只認同qang的認為(有人來論壇「整臭星神個朵」),而你連qang的說話都誤會了,還有甚麼好說?

再攻擊你的2。
我所指的路人皆知,是指「有人」可以是任何偽冒星神在官壇嘴炮而獲利的人,惟一肯定的就是嘴炮行為並非星神所為。而你卻硬指「有人」是指小圈子。

你兩點論據都站不住,你的結論也不攻自破了。
所以說...你永遠引文都只引一半, 不理會上文下理, 看想看, 說想說...真的很討厭...我還要怎跟你說...
我也不想再逐字逐句跟你玩了, 你愛怎說就怎說吧, 反正我人微言輕, 不想再跟你爭論

太平道人
15.03.2014, 15:41
先說明
第一眼就知,樓主係個d想從中挑釁的人
想壞星神名星的人

但係,手法太低質

今次hk3,我係外人,不打算參戰
但係如果從內人的眼中來看
第一個想法會係(敵人的計謀)都一點而不為過
就算係我,都未必會例外

所以你話,星神會想這是小x子做,一點都不出奇
但係理解,有其他可能性,所以講得咁間接
重點係,有呢個想法,不是錯
所以話人地有呢個想法,根本係沒意思

15.03.2014, 15:45
先說明
第一眼就知,樓主係個d想從中挑釁的人
想壞星神名星的人

但係,手法太低質

今次hk3,我係外人,不打算參戰
但係如果從內人的眼中來看
第一個想法會係(敵人的計謀)都一點而不為過
就算係我,都未必會例外

所以你話,星神會想這是小x子做,一點都不出奇
但係理解,有其他可能性,所以講得咁間接
重點係,有呢個想法,不是錯
所以話人地有呢個想法,根本係沒意思
確實如此, 看來是我手段低了, 讓星神幹事多了個表演機會.

iCloud
15.03.2014, 15:45
所以說...你永遠引文都只引一半, 不理會上文下理, 看想看, 說想說...真的很討厭...我還要怎跟你說...
我也不想再逐字逐句跟你玩了, 你愛怎說就怎說吧, 反正我人微言輕, 不想再跟你爭論

你能用這個format來解釋你的立場,就知道每句都需要包含所有你的意思。
你的1: icloud 在#3認同#2 '小X子扮樓主而係論壇上發表對小X子的挑釁性批評, 以抹黑星神

#2和#3我都給你引出來了,難道還有其他我沒有引?
你通過#2和#3來指我所說的「有人」是「小圈子」,但其實你連#2的意思都誤會了,你的論據都站不住,那麼結論如何成立?

15.03.2014, 15:56
你能用這個format來解釋你的立場,就知道每句都需要包含所有你的意思。
你的1: Icloud 在#3認同#2 '小x子扮樓主而係論壇上發表對小x子的挑釁性批評, 以抹黑星神

#2和#3我都給你引出來了,難道還有其他我沒有引?
你通過#2和#3來指我所說的「有人」是「小圈子」,但其實你連#2的意思都誤會了,你的論據都站不住,那麼結論如何成立?
不回覆好像不禮貌, 故且回一下.

嗯:d

冰天動地
15.03.2014, 16:20
要吹米慢慢吹 睇下吹得d咩野出黎:)

cmpm
15.03.2014, 19:35
吹啊吹,讓這風吹
吹大D啊

qang
16.03.2014, 16:50

icloud單眼我:o
害羞:o:o:o:o:o

qang
16.03.2014, 16:53
其實有冇人留意shitty?
HK3好以由小X子vs星神
變左3大勢力

qang
16.03.2014, 16:54
我見冇乜人講過shitty
有冇報紙佬可以寫下

太平道人
16.03.2014, 17:02
我見冇乜人講過shitty
有冇報紙佬可以寫下

報紙既,只有:
西南有件細靴車唔爆
東南2個細米比人清兵,但都係車唔爆
東北有件細倉,細眼車唔爆

西北唔講啦,連金靴都比在人

照咁計,西南略勝1點,因為佢地現時只係膠在1次

笑到合了咀
:d

風暴之靈-戰神〤天帝
16.03.2014, 17:58
對三大勢力都冇咩信心

趁機講講

星神原先有人話
點解小x子有人比人車平del帳都唔做野

作為原聯防官(62天時上任)既我,只可以講:我一封聯防信都冇收過

星神就更加唔洗講,我fd直頭比埋ac pw我入去睇,
無法理解入面既羊

shitty我完全睇唔出有作為
基本上佢地統一完>冇行動,搶寶>冇目的>搶寶戰膠左+三大勢力最弱果個

iCloud
16.03.2014, 22:18
對三大勢力都冇咩信心

趁機講講

星神原先有人話

作為原聯防官(62天時上任)既我,只可以講:我一封聯防信都冇收過

無法理解入面既羊

基本上佢地統一完>冇行動,搶寶>冇目的>搶寶戰膠左+三大勢力最弱果個

分析得相當精彩:cool:

花生友
17.03.2014, 16:11
你作為spy來講又點會出聯防信???
膠完回盟啦
打完啦

對三大勢力都冇咩信心

趁機講講

星神原先有人話

無法理解入面既羊

風暴之靈-戰神〤天帝
17.03.2014, 16:14
你係想講我膠?
btw你唔好膠啦,扮哂野感我識你老鼠咩

禁串你爆我ac名係咩啦

給iCloud
又有星神友出黎串人,睇黎你呢個盟主都做得幾唔錯下

花生友
17.03.2014, 16:17
廢物~~~~~~~~~~

你係想講我膠?

禁串你爆我ac名係咩啦

給iCloud

iCloud
17.03.2014, 17:56
你係想講我膠?

禁串你爆我ac名係咩啦

給iCloud
1. 盟主是Tai,並不是我。
2. 我懷疑他根本沒有帳在星神,如果可以有人找到他在星神的帳名,我幫你解決他。

love
17.03.2014, 18:51
1. 盟主是Tai,並不是我。
2. 我懷疑他根本沒有帳在星神,如果可以有人找到他在星神的帳名,我幫你解決他。

原來星神會公開說解決站在星神方發言的人

iCloud
17.03.2014, 19:53

沒錯, 所以不要在公開場合站在星神方發言。感謝

風暴之靈-戰神〤天帝
17.03.2014, 20:16
扮q哂野感,
到頭來人見到既米傻仔一個,又要7又要扮
唔只影衰星神,跟本影衰tra

廢物~~~~~~~~~~

love
17.03.2014, 22:08
沒錯, 所以不要在公開場合站在星神方發言。感謝

咁各位幫過星神發言既人注意,比人發現左真身可能會比人用迷之手法解決

其實我呢句算唔算站在星神方發言?如果算既話發現左我真ac我咪要死

太平道人
17.03.2014, 22:21
上面既膠花生,食到合不了咀啊
唔指得咁明顯啦
流返D後路比某D人深潛
唔該花生友
你下次換個AC名好唔好
全世界都知你在HK4,係天國既SPY,假冒FIVE既人,挑釁FIVE同全天下開戰
我就唔想知你今次放POST目的
但係如果係想害星神,咁就唔好再做啦
因為呢D野,騙不了人
反而認為,星神係被人要用埋D下三流手段去陷害,先有機可剩
你地其實幫緊星神
LOVE,你都唔好裝啦
連咁既膠野都講得出
好心你地做戲,就去練吓先啦!

風暴之靈-戰神〤天帝
17.03.2014, 22:23
道人你終於出聲
你知我經濟好but文筆差

love
17.03.2014, 22:33
唔指得咁明顯啦
流返D後路比某D人深潛
唔該花生友
你下次換個AC名好唔好
全世界都知你在HK4,係天國既SPY,假冒FIVE既人,挑釁FIVE同全天下開戰
因為呢D野,騙不了人
你地其實幫緊星神
LOVE,你都唔好裝啦
連咁既膠野都講得出

請問膠在何處?????

太平道人
17.03.2014, 22:36
今天, 19:51 #36
love love 当前在线
Neuer Benutzer
注册日期
02.12.2013

咁各位幫過星神發言既人注意,比人發現左真身可能會比人用迷之手法解決

其實我呢句算唔算站在星神方發言?如果算既話發現左我真ac我咪要死

love
17.03.2014, 22:37
今天, 19:51 #36
love love 当前在线
Neuer Benutzer
注册日期
02.12.2013

我明白了.原來我打字就好膠

love
19.03.2014, 19:23
我發現超有point,icloud你代表星神,但比人發現左自己個ac,幾時自殺

pang
19.03.2014, 19:58
唔指得咁明顯啦
流返D後路比某D人深潛
唔該花生友
你下次換個AC名好唔好
因為呢D野,騙不了人
你地其實幫緊星神
LOVE,你都唔好裝啦
連咁既膠野都講得出
道人,花生友唔似係天國spy wor
就咁睇,天國應該無玩呢個ser
佢唔會咁得閒專登挑撥離間掛
(我覺得花生友係普通玩家,不過得閒得濟到論壇挑撥離間)

iCloud
19.03.2014, 20:07
我發現超有point,icloud你代表星神,但比人發現左自己個ac,幾時自殺
我所講的解決,何時變成了「處決」?你誤會了吧?
我一直是打算,如果被我發現的話,我以"把他開除出公會"來解決事件。

你要我怎樣把自己開除出公會?現在算不算?

太平道人
19.03.2014, 20:13
道人,花生友唔似係天國spy wor
就咁睇,天國應該無玩呢個ser
佢唔會咁得閒專登挑撥離間掛
(我覺得花生友係普通玩家,不過得閒得濟到論壇挑撥離間)

我無話天國有玩
只係講返佢上個hk4做個d咩野即

所以先話,唔想知佢今次用意
可能係間接害某d人,你知啦
成件事邊個最大受害者
可以係星神
可以係星神對家的人
不論係邊個
總知我笑了

love
19.03.2014, 20:25
我一直是打算,如果被我發現的話,我以"把他開除出公會"來解決事件。

超強,真心佩服 字字字字字

風暴之靈-戰神〤天帝
20.03.2014, 16:04

係喎你快啲退盟啦
講左唔認數,

今次我都贊成膠love

WWok2
21.03.2014, 09:58
係喎你快啲退盟啦
講左唔認數,

今次我都贊成膠love

路過,佢退左啦,去打佢啦

WWok2
21.03.2014, 09:58
係喎你快啲退盟啦