PDA

查看完整版本 : 為左私羊你可以去到幾盡?

Violin
24.06.2015, 21:56
戴定頭盔先 我講既野冇證冇據 老吹架咋

今輪真係好開心 首先黎一個歸隱田園先
成功推人上本星同搶星
之後到神聖羅馬帝國 依個仲猖狂 連公會都寫明33支英雄+500x33米防兵 絕對讓你撞乾淨
霸氣無比
成功推人上搶星兩星期

見到mh真係同你封哂 仲推自己上搶星博比人封哂咩
識玩緊係做哂防帳
可能歸隱田園太少防唔夠喉 所以開多個盟集村係西北專門負責供防
唔講啦廢事比人起底

講左咁多只係想表達 : 其實開咁多帳你已經嬴左 你既恆心己經幫你係心入面起埋ww

AGA
25.06.2015, 00:11

今輪真係好開心 首先黎一個歸隱田園先
成功推人上本星同搶星
之後到神聖羅馬帝國 依個仲猖狂 連公會都寫明33支英雄+500x33米防兵 絕對讓你撞乾淨
霸氣無比
成功推人上搶星兩星期

見到mh真係同你封哂 仲推自己上搶星博比人封哂咩
識玩緊係做哂防帳
可能歸隱田園太少防唔夠喉 所以開多個盟集村係西北專門負責供防
唔講啦廢事比人起底

講左咁多只係想表達 : 其實開咁多帳你已經嬴左 你既恆心己經幫你係心入面起埋ww

上搶星一定要用私羊?
可能我兵太少的關係 第1,2週獸籠搶綠 你問問張迪克就知道 我經常跟他搶藥與籠
現在沒兵留在家全打賴達都只是搶星第8
你要一開始就肥起來 要花金幣 連原祖兵,資都不要再建 搶回來的全給15田
這樣效益更大 我兩星期前時產已經30W
加上諸多NEx的好友供米換資 當中賺一點零用錢
自己不懂玩就在酸
不過是浮雲:rolleyes:

Violin
25.06.2015, 00:40

sad講到明係老吹你係要同我認真既
係既個個賴達都係咁肥我緊係知
一定係全部搶(槓)-->賴達啦唔使問

其實我都係講緊某人第一星期je
一開波肥起左後面搶有幾難?
搶綠連續9星期上搶星都試過 唔使酸你sad
當我9up is ok

Violin
25.06.2015, 00:42
另外呢我唔會開新帳開完post就del
咁樣邊好玩

AGA
25.06.2015, 00:43
sad講到明係老吹你係要同我認真既
係既個個賴達都係咁肥我緊係知
一定係全部搶(槓)-->賴達啦唔使問

其實我都係講緊某人第一星期je
一開波肥起左後面搶有幾難?
搶綠連續9星期上搶星都試過 唔使酸你sad
當我9up is ok

第一星期沒記錯 我與第2人口差不多 他是神話的
差距是後期慢慢拉開的:rolleyes:

Violin
25.06.2015, 00:46
吹下水je 我都覺得田園成個盟又會都係留學生又咁岩同ip 人口同集村區又差唔多wo
真係好奇怪架馬你話係咪先

AGA
25.06.2015, 00:50
吹下水je 我都覺得田園成個盟又會都係留學生又咁岩同ip 人口同集村區又差唔多wo
真係好奇怪架馬你話係咪先

我沒被封 與我何干:confused:
每個盟有自己各自的習慣 他們見我第一想尋保護 大家就混熟了
wifi共用 或許就是同ip吧 他們說的:rolleyes:
例如現在 "等埋發叔先" 又申請與我們聯盟
"萬一"他們被封了 又把帳算到我頭上了嗎:rolleyes:

AGA
25.06.2015, 00:54
其實你喜歡怎樣說也請隨便
如果是我的號 我大可以刷搶量 也不用自己辛苦搶
咀炮對我沒損失的 我今輪是隨便玩:rolleyes:

Violin
25.06.2015, 11:09
刷搶分就太假啦係咪先
咁岩有個香港同學係英國讀緊書 佢話宿舍得幾個人 而且仲係英國學生
你既代發文係

你妹
我們是一群外國留學生 一間宿舍 wifi當然共用阿
一大清早 帳戶全被封了 真靠北 我們去問mh犯了甚麼規則
mh說我們嚴重違規 怎違規也沒有講 只說永久封停喔
這就叫服務態度? 我相信不改善一下 您們改革至T6 T7 T8 也吸引不了玩家

唔好意思啦我就真係唔多信會有1X個高登名留學生一齊玩仲要相似人口啦
究竟係咩宿舍?點解要搵人代發?
我睇唔透

Violin
25.06.2015, 11:20
我沒被封 與我何干:confused:
每個盟有自己各自的習慣 他們見我第一想尋保護 大家就混熟了
wifi共用 或許就是同ip吧 他們說的:rolleyes:
例如現在 "等埋發叔先" 又申請與我們聯盟
"萬一"他們被封了 又把帳算到我頭上了嗎:rolleyes:

冇睇到依個留言tim
明眼一睇就知歸隱係分帳模式咁玩
冇綠hea村名冇自介相似人口
那我冇證據純吹架咋 你唔使係咁幫佢地反駁wo
咁耐歸隱得一個2015年6月18號新開既joe係琴晚post左次
之後del埋post tim 唔知做乜事呢

你唔好拉埋等埋發叔先黎講啦 我真係冇講過佢地
係我開分帳都唔會開(個借)-->3個分帳仲要兩個疑似攻手啦係咪
仲要佔綠wo 萬一我睇緊另外1X2X3X個分帳比人搶我點救?
你話係咪先

新加:E原來joe哥琴晚del完又開番個wo 點解一樣野要再開多次既
2nd : 人口第一就會比人搵做保護 第一次聽依番說話
點解既 ? 人口可以當防帳 ? 我又睇唔透 真係好難明呀

AGA
25.06.2015, 13:03
冇睇到依個留言tim
明眼一睇就知歸隱係分帳模式咁玩
冇綠hea村名冇自介相似人口
那我冇證據純吹架咋 你唔使係咁幫佢地反駁wo
咁耐歸隱得一個2015年6月18號新開既joe係琴晚post左次
之後del埋post tim 唔知做乜事呢

你唔好拉埋等埋發叔先黎講啦 我真係冇講過佢地
係我開分帳都唔會開(個借)-->3個分帳仲要兩個疑似攻手啦係咪
仲要佔綠wo 萬一我睇緊另外1X2X3X個分帳比人搶我點救?
你話係咪先

新加:E原來joe哥琴晚del完又開番個wo 點解一樣野要再開多次既
2nd : 人口第一就會比人搵做保護 第一次聽依番說話
點解既 ? 人口可以當防帳 ? 我又睇唔透 真係好難明呀

那你這樣說 論壇一向只有不多於十名玩家留言
其他幾百名玩家也是分號?
你極其量証明到歸隱是分號 (他們跟我說他們不是 我也不知道真相 我也是被通知而已)
我有幫他們反駁嗎 我純粹轉帖 加上自己以往的經歷作陳述
但也証明不了與我有關:rolleyes:
我就不知道何時惹了你
你要是酸的 我可以壓壓人口讓讓你
要是人口種輸了 搶星上不了 就套帽子到別人處
這種不是有體育精神的行為:rolleyes:

Violin
25.06.2015, 13:15
其實真係冇酸你 上到上唔到搶星代表唔到d咩
我係咪可以當你係到自我興奮緊呢?
我係想比大家知今輪分帳情況有幾咁猖狂
順便踢爆下咁
假如我踢爆就係冇體育精神
咁開分帳既人係咩?.?

AGA
25.06.2015, 13:21
其實真係冇酸你 上到上唔到搶星代表唔到d咩
我係咪可以當你係到自我興奮緊呢?
我係想比大家知今輪分帳情況有幾咁猖狂
順便踢爆下咁
假如我踢爆就係冇體育精神
咁開分帳既人係咩?.?

那缺乏証據的情況下為何有意圖地指向我
我找不了其他理由:rolleyes:

Violin
25.06.2015, 13:25
實搵唔到證據格 我開到你部機睇咩?
上星期既搶星某兩名夠有可疑啦
人地擺明開分帳我搵到證據咩?
你估我黑客?

我覺得你有可疑
依個理由夠充份未?
你可以話我開分帳wo 你又搵唔搵到證據?.?

AGA
25.06.2015, 13:27
實搵唔到證據格 我開到你部機睇咩?
上星期既搶星某兩名夠有可疑啦
人地擺明開分帳我搵到證據咩?
你估我黑客?

我覺得你有可疑
依個理由夠充份未?
你可以話我開分帳wo 你又搵唔搵到證據?.?

那即是可疑啦
發一整篇廢文搞甚麼
又何必大動肝火:rolleyes:

莫須有為南宋時期中古漢語的口語,原意為「難道沒有」、「應該有」,以秦檜誣害岳飛之詞「該事體莫須有」而聞名。

實質謬誤(Material fallacies)是論證使用了不恰當的前提造成的謬誤。

所有的論證都從前提(premise)與預設(presupposition)出發,前提是可證明對錯的起始點,預設則無法證明對錯。基於人類的有限及偏見,預設是無法避免的,只能依靠信念,亦即,如果一個論證有效,同意所有預設的人會同意該論證,而不同意所有預設的人仍無法同意該論證。
實質謬誤主要是針對前提及支持前提的證據。當論證者無法為某個前提提出充足的證據時,該論證就沒有被充分證成,這就是實質謬誤。常見實質謬誤的形式有因果謬誤、偏差樣本、非黑即白、既定觀點問題、不當類比、矛盾前提、循環論證等等。

Violin
25.06.2015, 13:36

你太睇少我EQ啦
論壇到開火都唔知試過幾多次 咁既語氣我睇唔出邊到顯示到我火啦
but anyway 我不嬲冇講過有證據 我唔係ICAC ^.^
你當廢帖咪廢帖 廢帖你唔好幫我推啦 推黎比更多(入意)-->人睇做咩je
我都唔想咁多人知D分帳係邊個呀

後加 : 你中文系? 大佬你直接插我啦係就 放堆千字文我唔想睇架

AGA
25.06.2015, 13:38
你太睇少我EQ啦
論壇到開火都唔知試過幾多次 咁既語氣我睇唔出邊到顯示到我火啦
but anyway 我不嬲冇講過有證據 我唔係ICAC ^.^
你當廢帖咪廢帖 廢帖你唔好幫我推啦 推黎比更多入意做咩je
我都唔想咁多人知D分帳係邊個呀

何必繼續當小學雞呢:rolleyes:
我推不推 都會自動置頂啊
HKX沒幾個上論壇 根本全部也是分號 也是我開的:(

Violin
25.06.2015, 13:40
點解唔夠講就要話小學雞 使唔使搬埋小學雞定義出黎?
佩服佩服 原來你咁多分帳經驗架 我太睇少你啦

AGA
25.06.2015, 13:45
不敢當 我不是中文系的
只是稍為有邏輯而已

利用無法証實的假設用以攻擊自己的假想敵(?)

就如 某某正義聯盟說 泛民肯定收了美國錢:rolleyes:
黎智英是美國特工 不然哪裡那麼多錢搞傳媒

:p

全服的號都是我開的 神話與復仇者都是我的分號
是我控來製造兩派敵對勢力 添加氣氛

Violin
25.06.2015, 13:51
辛苦哂要你上網搬定義 搬完仲要係比你論壇D分帳睇sad
比喻黎做咩呢 我都係黃屍黎我都覺佢地好膠
但唔(開)-->關事既野擺(山稷)-->出黎真係唔知你想點

好啦我就收下口 食飯做野
歡迎繼續討論 得閒可能會應下你既

notebook打字好鬼煩= =

AGA
25.06.2015, 13:55
辛苦哂要你上網搬定義 搬完仲要係比你論壇D分帳睇sad
比喻黎做咩呢 我都係黃屍黎我都覺佢地好膠
但唔(開)-->關事既野擺(山稷)-->出黎真係唔知你想點

好啦我就收下口 食飯做野
歡迎繼續討論 得閒可能會應下你既

notebook打字好鬼煩= =

你還是不明白我想帶出是甚麼
鄭立說得對 他現在只是寫出稍為有邏輯的文章 就被擺上神台
你這種不是亂up 是誣陷
還說甚麼 我現在就是誣陷你啊 你也可以誣陷我啊
這不是小學雞 那是甚麼?
究竟香港教育出了甚麼毛病

:)

KamYing
25.06.2015, 14:14
停止任何形式罵戰,切勿人身攻擊
雙方可理性提出論點或質疑,如再雙方不克制,將關閉此帖,請雙方理解

-路飛
25.06.2015, 18:34
克咩制啊 你邊有1篇唔係無上善就秒關秒移動
:)原全睇唔出呢度有言論自由

AGA
25.06.2015, 18:59
其實我覺得罵戰是travian的一部分
有了就更精彩:)

AGA
25.06.2015, 19:00

話說我對上一篇有發文已經是西北火熱特輯一帖

Violin
25.06.2015, 20:06
你可以咁理解既 我有懷疑唔可以講?
由頭到尾我都冇講過有證據 因為travian開分帳除左自爆同mh查跟本冇證據
何況我好似冇開名 咁樣叫誣陷?

另外你開口埋口小學雞 我覺得你既文化道德水平好極有限
自我克制下啦好嗎?

上水講小學雞先係版主覺得罵戰同人身攻擊既理由 其實成年前都開始唔比罵戰

AGA
25.06.2015, 20:16
你可以咁理解既 我有懷疑唔可以講?
由頭到尾我都冇講過有證據 因為travian開分帳除左自爆同mh查跟本冇證據
何況我好似冇開名 咁樣叫誣陷?

另外你開口埋口小學雞 我覺得你既文化道德水平好極有限
自我克制下啦好嗎?

上水講小學雞先係版主覺得罵戰同人身攻擊既理由 路飛你出黎護咩主?

我想我要修正我的言論
你這樣打一篇這樣的文章出來 有足夠的引導來聯想起是我
然後現在就拋起我有說你麼?的咀臉
或許這不是小學雞 我要修正我的言辭
最多你是耍無賴而已
少來扯談甚麼道德水平
我相信稍為有的 也不會有意圖地這樣攻擊然後耍無賴

:rolleyes:

Violin
25.06.2015, 20:19
我要講既point好似講哂 所以唔再係依個post回野
我怕有人忍唔到口sad

質疑就係有人開分帳 一個del左帳 一個搶夠 仲有個開始爆緊

AGA
25.06.2015, 20:26
你既重點係

你懷疑西北有人開分號->我曾經為佢地辯解->佢地係我既分號
西北又有個盟冒起->覺得村名好hea->佢地係我既分號

冇證據 你懷疑 你話我係就係 我都可以屈你

最後 其實你冇講過係我

所以成篇文都唔知起度做緊乜 sosad

大慨是這樣

我真係有成個盟既分號 我仲洗出去搶咁折墮
我都想唔洗掃地

KamYing
25.06.2015, 21:11

那我刪除所有援交帖也因為上善沒做援交所以秒關了
移動的只有pla決賽帖...嗯嗯,他決賽帖沒寫上善
所以下次請各位盡情在本hkx上援交,寫tw1,2,3等等的報紙戰況,我們路飛哥愛看
不好意思,所有帖要加上上善二字,不然沒寫上善我沒刪,咱路飛哥說我辦事不力
請各位盡情謾罵,盡情問候眾人母親,體現本hkx言論自由精神

KamYing
25.06.2015, 21:11
上水講小學雞先係版主覺得罵戰同人身攻擊既理由 其實成年前都開始唔比罵戰

感謝Violin明白事理

-路飛
25.06.2015, 21:44
那我刪除所有援交帖也因為上善沒做援交所以秒關了
移動的只有pla決賽帖...嗯嗯,他決賽帖沒寫上善
所以下次請各位盡情在本hkx上援交,寫tw1,2,3等等的報紙戰況,我們路飛哥愛看
不好意思,所有帖要加上上善二字,不然沒寫上善我沒刪,咱路飛哥說我辦事不力
請各位盡情謾罵,盡情問候眾人母親,體現本hkx言論自由精神

以事論事,你之前既做法確實係咁樣
你要講一堆廢話而從來唔解釋以住做法既原因其實我又無辦法既

一個日流量都唔知有冇10人既論壇 你要做呢度既國王就無人阻止到你既
keep on ,ok

hkpeople
26.06.2015, 02:27
留名
清者自清啦~

不過論壇的確唔應該管啲乜 除咗咩援交帖之外 我覺得其他都無問題呀 嫌呢度唔夠少人咩....

唉我派下花生
(無叫防,搞到好痛:(( )
http://travian-reports.net/hk/report/4367679a3b2

KamYing
26.06.2015, 08:57
紅箭是上善壞話帖
藍箭是沒上善的帖
紫箭是有上善的帖
我看不出路飛大哥所指,沒上善的帖即秒關秒移的指責

AGA
26.06.2015, 10:17
紅箭是上善壞話帖
藍箭是沒上善的帖
紫箭是有上善的帖
我看不出路飛大哥所指,沒上善的帖即秒關秒移的指責