PDA

查看完整版本 : 得閒出黎是是但但分析下形勢

Newbie
18.11.2015, 19:35
岩岩先加入hk3,有錯見諒,不喜快插

首先, 簡介一下主要寶物分配狀况。

西方陣營(西南巴打CUP, 梁山痴漢, Wewoo-4)
大鎚x1 細鎚x2
細鞋x3大精鞋x5
細眼寶x5
細米x3大精米x3
細兵x2大兵x2
細倉x3
大祭師的鑲金權杖

東北陣營(永恆-NEXus, 和尚寺)
大鎚x1細鎚x1
細鞋x2
細眼寶x1
細米x1大米x1
細兵x1精兵x1
大倉x1

聖殿騎士團
細鎚x1
大眼寶x1
細米x1
大兵x1
細倉x1大倉x1

肥羊無双
細鎚x2 金龍鎚x1
細鞋x1
大精眼寶x2
細米x1大米x1
細兵x3大兵x1
細倉x2大倉x1
天神的異像

叫雞要比錢
--

無名研究院
--
:cool::cool::cool:

西方陣營擁有大量熟手,而且彼此相熟,合作無間,在其他象限又多無間,在象限戰中佔得先機。

佢地大量入手鞋寶,在速度上贏晒,應該好快有好多凌晨花生。
不過得3個細倉夠佢地咁多人輪?
另外佢地持有4兵寶同6米寶,以後d兵力相信會以億計=0=

:cool::cool::cool:

由於西方陣營出現,相信會促成東方陣營誕生,不過東方好似仍內戰中...

目前由於WYG 默默SIM,東北一片太平,東北陣營更奪得精兵仔,十幾條大兵村指日可見。永恆-NEXus部分成員更在(100,100)的WW圍村,拿了大鎚,可能已在準備WW。

至於東南,聖殿騎士團在寶物數有點令人失望,不過技術更重要。他們和肥羊無双若合作,攻力都幾可怕。唔知肥羊無双D私羊係咪真係有無双技。

總體來説,若東方合作,7兵寶及人數優勢等等,要打敗西方陣營其實唔難,但都唔易:p

Newbie
19.11.2015, 09:33
東北陣營 d 攻手統一左村名做 神奇水馬騮 , 唔知將會有咩花生食?

p.s. Fung801 企圖大量囤積小繃帶同繃帶,破壞拍賣市場穩定:mad:

Newbie
19.11.2015, 16:43
肥羊無双 聖殿騎士團 都開始有攻手 改村名做 神奇水馬騮:rolleyes
東方陣營已經成立?

太平道人
19.11.2015, 18:39
估吓真攻目標係邊個仲好啦
不過,估計真攻出在,但未出哂,應該仲有係這次攻擊的其中一名玩家未出兵
如無算錯,東方planer真係老實得很
希望算錯啦~

Newbie
19.11.2015, 19:48
睇怕西方今次比東方車爆啦

太平道人
19.11.2015, 20:01
睇怕西方今次比東方車爆啦
唔多信
因為今次太快,恐怕車爆人呢d野,幾難出現

Newbie
19.11.2015, 20:11
睇合作就好似西方好D,戰力就好似東方強D

太平道人
19.11.2015, 20:38
睇合作就好似西方好D,戰力就好似東方強D

如果真係咁樣就好啦
下面係我呢次估既攻目標
請自行返白

(‭-‭138‬‬|‭‭49‬‬)
(‭-‭84‬‬|‭‭48‬‬)‬‎
(‭-‭22‬‬|‭‭123‬‬)‬‎ <<<應該一定係呢個

Newbie
19.11.2015, 20:47
5會掛,咁快打依條有咩用

太平道人
19.11.2015, 21:02
5會掛,咁快打依條有咩用

請自行返白
不過,唔洗怕,就算吹中都沒關係,因為吹中了,都不會影響ken去判斷如何守村

就係因為快,所以9成係臨急組織出來
加上在一個,唔係破釜沈舟的情況下出兵

應該會變成
1:沒20寶庫,搶不了大寶,只能搶細寶
2:沒足夠車平主村,如強行軍,只是大風險
3:如想勝利去鼓舞士氣,打分村是最有可能平村

結論:東方組織聯攻,但是在打寶已經七勞五傷的情況下,強行出兵風險太大,而且太急,在各攻手情況都未滿足條件去組織平村的立場上,只能做到搶寶,con村或平分村,在搶寶方面,恐怕太急,未能建立20寶庫,只能搶10lv寶
如果要搶10lv寶
眼寶佔了心理位置,不搶
山洞,小鎚沒用,不搶
兵,米,靴
對方8靴,打了一隻還有7隻,要破壞別人快攻是已經不可能
米寶和兵寶
兵寶能解救一時三刻兵力不足問題,所以會是兵寶
滿足上方所有條件有2人
其中一個一開始放了在分村,另一個放了在主村
主村難攻,分村容易
就算對手轉了寶,最尾還可以平了對方某人分攻村鼓舞士氣

咁好條件.....
注:本身放主村兵寶之人已經轉走了兵寶

Newbie
19.11.2015, 21:23
好似有d見地咁bor
不過條分攻村我估計根本未成形,10000米都未必有

太平道人
19.11.2015, 21:33
好似有d見地咁bor
不過條分攻村我估計根本未成形,10000米都未必有

吹水即,可能佢地真係夠車平人主村,夠木頭撞爆人個牆,走在去打主村呢~
不過真係唔好信,因為上次hk1,d盟友已經xx我,成日吹錯
隻英去邊,個度就好安全

Newbie
19.11.2015, 21:43
話時話,幾時有花生post 出黎先

太平道人
20.11.2015, 07:01
嘩!破釜沈舟打ken,真係被你騙了
on膠膠,打個最無可能的
HK3終於可以SIM SITY
真係太高估東方班人既智力
完全被低智既行為騙了

Newbie
20.11.2015, 07:12
唔好講咁多,有冇戰報睇先
早知長駐隻英去ken 度-.-

HCF
20.11.2015, 08:43
肥羊果然"高手"令道人算錯1步加1分
其實佢地咁做幾聰明
以東面咁既實力,
我係肥羊都寧願撞晒D攻兵, 衝埋佢地中意既攻星牌走人
當然作為花生友唔希望佢地出完寶都未發揮佢地攻手既作用就走啦
但係咁既pattern,
只係見到又一班圍威喂玩家前期威威出寶真正大戰都未到就收晒皮
至於係咪真正高手..
其實想知出寶佢地主村攻村有幾多兵?有無人答下?

BTW 有眼寶聯攻偵都唔偵下分析下對手防量就打係咪傻左少少?

Newbie
20.11.2015, 08:51
其實大家咁快下定論仲咩,西面又未打東面,可能都撞晒呢

HCF
20.11.2015, 09:53
東面無士氣會自己收皮
西面可能完全無機會出手就完左
hk ser都唔係第1次一出寶就sim ser
太多得頭威既廢盟

Newbie
20.11.2015, 11:50
冇咁快走ser 吧,莫非話要玩決賽所以順利走路?

Newbie
21.11.2015, 14:34
東北兵寶歸西方,Fung大 遭虐殺8670

賴達d防好似多d

laughoutloud
21.11.2015, 18:40
R.i.p
一半都死唔到