PDA

查看完整版本 : 今輪奇觀.....

87Herbs
18.04.2016, 17:51
今輪奇觀..如何....

有冇咩人分析下

舒解下沉悶氣氛~

同埋有冇咩最近新聞講來聽下

poro
18.04.2016, 20:14
目前有兩個奇觀
1. Goldem BEST OF THE BESTS Best醒字派 9 -
2. ycw News神域 News騎士 4 -

兩大盟系
Best系 (5盟/63人):
Best葉問師傅
Best戰盟東北
Best字母派
best啪字派
Best醒字派

News系(16盟/143人):
News騎士
News神月教
News兄弟會W
News兄弟會
News神月侍卫
News神鋒
News神月防禦
News風
TEST
C-Class
H-Class
TheClass
gogogo
E-Class
A-Class
QQ Class

未知:
Pluto
東北
G.P

以帳面估計…
Best系末必贏到
主要兄弟會去左News系

chloe1991
18.04.2016, 23:29
Travian 官方再唔管多賬,羊賬,hkx就玩完,
注册人數成千,但活躍的只有三百幾人,睇落就知咩事啦。

投訴去MH都唔做野,咁嘅服務可以講,唔玩好過玩。

仲有就係勝負已不是當初Travian的原意,誰多私防賬,羊賬,就有最大優勢。

你說news有優勢,不在於以上方面嗎?

對於MH的服務態度,以下開放討論,並誠邀MH入黎發表自己意見。

mark1689
19.04.2016, 02:20
Class和神月有幾位成員都被葉問師傅平了主村
Jason的攻村也好像消失了
算是Best系的一點反擊吧

76herbs
19.04.2016, 05:25
這輪Best沒機會打下去
人數相差太遠了

人多等於防兵多 ww戰必定News佔優

poro
19.04.2016, 12:39
Class和神月有幾位成員都被葉問師傅平了主村
Jason的攻村也好像消失了
算是Best系的一點反擊吧
其實都係,而且月神有個分盟3分之1 0人口
不過重點兄弟會去左news,令人數差擴大左
本身兄弟會徐best系都應該會55波

mark1689
19.04.2016, 20:53
不知為何兄弟會轉投News那邊
兄弟和醒字之前有過甚麼過節嗎?

poro
20.04.2016, 00:43
應該沒有吧..
我也不太清楚
估計和他們的前盟友有關
但就算和醒字有過節也不會和月神合作吧?
76herb & 24herb有冇內幕講下:)?

76herbs
20.04.2016, 01:23
應該沒有吧..
我也不太清楚
估計和他們的前盟友有關

前盟友是指?????
這個不太清楚

但跟神月和news合作 大概是懼怕神月和news

個人認為今輪已毫無懸念
醒字唯一可以做的是盡力吧

24Herbs
20.04.2016, 20:44
應該沒有吧..
我也不太清楚
估計和他們的前盟友有關

其實真係差太遠
開頭我以為兄弟係醒字個邊
如果我地咁都輸
真係無野好講

???
21.04.2016, 00:22
Travian 官方再唔管多賬,羊賬,hkx就玩完,
注册人數成千,但活躍的只有三百幾人,睇落就知咩事啦。

投訴去MH都唔做野,咁嘅服務可以講,唔玩好過玩。

仲有就係勝負已不是當初Travian的原意,誰多私防賬,羊賬,就有最大優勢。

你說news有優勢,不在於以上方面嗎?

對於MH的服務態度,以下開放討論,並誠邀MH入黎發表自己意見。

唔好講多帳,mh連外掛都唔理,又點會理多帳

除非MH夠膽話用齊民出同秒不是外掛

???
21.04.2016, 00:29
如果我冇記錯ww第一名的話,賴達會出多d兵去打?

PS 今輪花生友一名+太耐冇玩

報馬仔
21.04.2016, 11:43
其实2边的多帐外挂一样多 , 所以单纯看数量其实看不出来最后谁赢面较大 ,
不过若是光以ww来说那帐号数量多的确比较吃香 ,
字母唯一只能用齐民平几个无关紧要的村自己high一下安慰自己了 , 最终还是看防兵数量了 .
不过话说回来 , news系列感觉比较没攻击力 , 会赢其实也难说 , 再加上字母以spy能力著称 ,
说不定 news 内大半是字母的帐号也说不定 , 最后还是靠spy赢得胜利也不无可能

76herbs
21.04.2016, 14:12
其实2边的多帐外挂一样多 , 所以单纯看数量其实看不出来最后谁赢面较大 ,
字母唯一只能用齐民平几个无关紧要的村自己high一下安慰自己了 , 最终还是看防兵数量了 .
不过话说回来 , news系列感觉比较没攻击力 , 会赢其实也难说 , 再加上字母以spy能力著称 ,
说不定 news 内大半是字母的帐号也说不定 , 最后还是靠spy赢得胜利也不无可能

對呀 大陸哩
不過news 的spy都不錯...由其mpc

mark1689
21.04.2016, 16:06
兄弟也太飄忽了
一時跟醒字聯盟
一時又說自己不靠別的盟也有能力建奇觀
後來又去到News

Class的厲害手段在於能成功收服其他盟為他們賣力
之前強搶兄弟寶物後被反擊了,發現打不過便到處拉攏別的公會

但早前聯攻只由得神出兵,自己卻按兵不動
白白把所謂自己人的兵撞掉
要是Class那邊上次有一起進攻的話,sk還會破不了?

只把公會的名字統一有什麼意義?
看著被別人利用比輸掉遊戲還要難受

mark1689
21.04.2016, 16:21
唔好講多帳,mh連外掛都唔理,又點會理多帳

除非MH夠膽話用齊民出同秒不是外掛

個人看法
多帳:還可接受,自己也開了2個帳種田
多帳私羊:不甚同意
外掛:方便是方便,但不時被封,自行承擔風險

desae86
21.04.2016, 16:58
等贏...
利申騎士盟大佬

desae86
21.04.2016, 17:04
我只可以話醒字佢地輸人心
永遠比唔到信心人話共建又唔交代管
防spy有大把方法無謂斬腳趾避沙蟲

76herbs
21.04.2016, 17:20
兄弟也太飄忽了
一時跟醒字聯盟
一時又說自己不靠別的盟也有能力建奇觀
後來又去到News

Class的厲害手段在於能成功收服其他盟為他們賣力
之前強搶兄弟寶物後被反擊了,發現打不過便到處拉攏別的公會

但早前聯攻只由得神出兵,自己卻按兵不動
白白把所謂自己人的兵撞掉
要是Class那邊上次有一起進攻的話,sk還會破不了?

只把公會的名字統一有什麼意義?
看著被別人利用比輸掉遊戲還要難受

呢個就係問題所在

神月同狗無分別

76herbs
21.04.2016, 17:22
我只可以話醒字佢地輸人心
永遠比唔到信心人話共建又唔交代管
防spy有大把方法無謂斬腳趾避沙蟲

防spy有大把方法 >>>請賜教

76herbs
21.04.2016, 17:26
等贏...
利申騎士盟大佬

騎士盟大佬
你地算進步左了
上round好似連圖紙都打唔到 #repsect
今round叫神月幫打 con ww 都算係聰明ge做法

fml
21.04.2016, 22:22
等贏...
利申騎士盟大佬
N打1都輸既話 你就唔好再玩travian 啦

fml
21.04.2016, 22:25
騎士盟大佬
你地算進步左了
上round好似連圖紙都打唔到 #repsect
今round叫神月幫打 con ww 都算係聰明ge做法

神月好願意做人隻走狗zzZ

fml
21.04.2016, 22:31

你收皮啦 而家情況係N打一 news私羊多帳 字母大部份都係news既spy
唔撚知又要係到尻up 講到醒字同news一類人咁 醒字無news咁狗 唔該你搞清楚上黎分析

24Herbs
22.04.2016, 04:53
其實就咁睇
如果我地news搵同樣人數打best可能未必打得贏
睇得出best幾多"老手"
識玩既人都知搶量 其實可以好影響到一個盟既實力
所以先會出現所謂既多帳外掛啦
呢個係best系同news系既搶量對比(唔計單人盟既mpc)

Best戰盟東北 11281266
Best葉問師傅 265264919
Best醒字派 68352100
Best字母派 26792637

News神月教 49680187
News兄弟會 13963569
News兄弟會W 12693340
News神鋒 11154773
News騎士 7822516

best total=371690922
news total=95314385
所以我一直有個我好好奇既問題就係
點解best成日話news多帳 外掛
news人數比best多一倍有多
但搶量best就多過news 4倍有多
真心睇唔透 邊面先係外掛
邊面先係多帳:rolleyes:
不過我相信best一定人人都無玩外掛:)係憑自己實力打反黎既

76herbs
22.04.2016, 09:44
其實就咁睇
如果我地news搵同樣人數打best可能未必打得贏
睇得出best幾多"老手"
識玩既人都知搶量 其實可以好影響到一個盟既實力
所以先會出現所謂既多帳外掛啦
呢個係best系同news系既搶量對比(唔計單人盟既mpc)

Best戰盟東北 11281266
Best葉問師傅 265264919
Best醒字派 68352100
Best字母派 26792637

News神月教 49680187
News兄弟會 13963569
News兄弟會W 12693340
News神鋒 11154773
News騎士 7822516

best total=371690922
news total=95314385
所以我一直有個我好好奇既問題就係
點解best成日話news多帳 外掛
news人數比best多一倍有多
但搶量best就多過news 4倍有多
真心睇唔透 邊面先係外掛
邊面先係多帳:rolleyes:
不過我相信best一定人人都無玩外掛:)係憑自己實力打反黎既

你又唔洗入座既
或者我清楚d咁講 騎士同神月沒多帳
只是class和mpc而已
基於他們已加入news
我說話上可能一竹打了一船人抱歉

至於best為何搶量有如此龐大 哪你要到東南拜訪class的私羊了