第1页,共3页 123 末页末页
显示结果从 1 到 10 共计 23 条

Erfahrener Benutzer
    注册日期
    28.08.2013

默认 錢的戰爭

今朝起身有線人報料, 來自芝士波盟的小星君 又再 對狂轟濫炸既 BOT進行con村攻擊
    之前據記憶已經是第三次con了, 小星君真有毅力

今早狂轟線人突然收到公告指需要聯防, 但聯防時間只有大約45分鐘 (MATH差, 43分鐘囉~)

值得一提的是, 聯防公告所指的到達時間為12:30PM, 但小星君於12:07PM已經取得村莊。

根據友人於今早12:00pm的拍攝, 被攻地點為(‭‭37‬‬|‭‭12‬‬)‬‎, 人口是705。

本人於12:30PM, 即聯防時間再到該村進行拍攝, 發現人口已經降至244人口, 然後發現BOT的描述多了一句~

感謝小星君的圖片, 此村原來在被CON前用金秒拆然後再秒成山洞村。

我們進行一個小計算~
    假設:
    1. 他原本就有1個10級山洞
    2. 其餘的山洞皆沒有用金秒建

村內共有21個建築位置, 即是有20個建築需要被拆除,
    而每個5金的話, 即需要5x20 = 100金幣
    即是說, BOT為了棄村, 在數十分鐘內最少燒了100金幣去拆村!!!

這真的是錢的戰爭啊~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

誰勝誰負, 你話呢~?

小星君專訪
    本人去信問一問小星君, 問他對此事有無意見:
    他只回了一句:田無拆對我無壞, 有資就有建築

此帖于 05.06.2015 14:15 被 WWok2 编辑。

注册日期
    28.08.2013

默认

留位報導狂轟聯防被追擊

Neuer Benutzer
    注册日期
    05.05.2015

默认

土豪用金吾會覺得有問題, 用金玩得好, 會覺得係自己實力
    用金秒拆起山洞, 會覺得con到山洞村係傻仔
    佢地永遠都吾會覺得輸既人係自己, 永遠吾會知道無用金既自己其實一事無成
    就由得依種人自我感覺良好嘛, 何必出post破壞人地既美夢, 也何必教精佢呢
    此帖于 05.06.2015 15:12 被 Kira 编辑。

注册日期
    05.05.2015

默认

引用 作者: WWok2 查看帖子
    2. 其餘的山洞皆沒有用金秒建築

[/COLOR]
    這點是不成立的
    20級村樓起1級山洞要兩分鐘三十秒
    當佢用金秒拆完所有建築 --> 起完15個1級山洞 --> 秒拆村樓 --> 再係村樓原位置起山洞
    10分鐘內如果吾用金秒建山洞根本做吾哂以上過程
    剩係無左村樓, 單係係村樓原位置起最後一個山洞都要25分鐘
    此帖于 05.06.2015 15:18 被 Kira 编辑。

Benutzer
    注册日期
    13.04.2015

默认

搵人入金比我啦我幫佢打幾日工
    我窮j冇金冇分ac冇人緣冇資冇田冇兵冇人口冇建築
    btw有冇人將個冇睇到變右

注册日期
    28.08.2013

默认

引用 作者: kira 查看帖子
    這點是不成立的
    20級村樓起1級山洞要兩分鐘三十秒
    當佢用金秒拆完所有建築 --> 起完15個1級山洞 --> 秒拆村樓 --> 再係村樓原位置起山洞
    10分鐘內如果吾用金秒建山洞根本做吾哂以上過程
    剩係無左村樓, 單係係村樓原位置起最後一個山洞都要25分鐘
    原來係咁
    咁即係如果佢最後先拆村大, 都要用2金去秒個1lv山洞

注册日期
    05.05.2015

默认

引用 作者: WWok2 查看帖子
    原來係咁
    咁即係如果佢最後先拆村大, 都要用2金去秒個1lv山洞
    佢無可能十幾廿分鐘內起到16個山洞啦, 村樓20級都吾得啦
    當佢有開plus一次秒兩個, 佢都要至少秒8次
    此帖于 05.06.2015 15:37 被 Kira 编辑。

注册日期
    05.05.2015

默认

至於個句「7口水換山洞村」
    我吾知佢有無成功用防兵擋死過人地D口水啦
    不過如果一隻都無擋死過, 以為con一次村D口水會消耗一次
    咁就幾值得拎出黎俾大家茶餘飯後囉
    因為我真係遇過有D新手以為口水佬係降一次忠誠就消耗(死)一次

注册日期
    25.05.2015

默认

我話左架喇
    講人數, 講spy, 講外交, 講金幣, 講合作, 講乜都好, 芝士都係輸
    花咁多精神CON條山洞村真係笑能死

Benutzer
    注册日期
    27.11.2014

默认

引用 作者: 我是羊 查看帖子
    我話左架喇
    講人數, 講spy, 講外交, 講金幣, 講合作, 講乜都好, 芝士都係輸
    花咁多精神CON條山洞村真係笑能死
    你話我幫自己人都咁話, 條村同小星君主村接壤, 小星君出車20分鐘車到條村, 同樣BOT亦可以20分鐘出車車到小星君主村,
    小星君此舉唔係WWOK所指既有毅力, 亦唔係BOT所指既7口水con村傻仔, 係安全問題。

麻煩兩位(我是羊+BOT)唔好用你既一般見識去審視件事, BOT損失100金, 損失左條1村覺得無所謂, fine,
    但小星君換左個安心返來,從此唔洗擔心20分鐘比人車主村
    我相信,如果今次唔成功, 小星君一樣會有第5, 第6, 第7次。

再講呀, 有個Jason係附近隔岸觀火, 我相信BOT既見識唔會唔知道果條村遲早都係丟,
    要拆野升山洞, 應該早幾個月之前做既事,
    頭幾次CON村失敗你都應該知咩事啦。

而家村丟左, 金燒左, 仲學咩人話人傻

衡量每件事都唔係剩係單方面就得, 你覺得好閒, 人地可以覺得好重要
    此帖于 05.06.2015 16:42 被 Heart 编辑。

第1页,共3页 123 末页末页

发帖规则

• 不可以发表新主题
  • 不可以发表回复
  • 不可以上传附件
  • 不可以编辑自己的帖子
  •